تمام شدن لنت

علت زود تمام شدن لنت ترمز

زود تمام شدن لنت ترمز از آن دسته مشکلاتی است که رانندگان مختلف کم و بیش با آن سر و کار دارند. جالب‌ است بدانید، جدای از عمر مفیدی که لنت ترمز هایما دارد، برخی موارد می‌تواند سبب کاهش کارایی و کیفیت آن شود. اصطلاحاً لنت ترمز زود تمام شود! این علل اغلب با نشانه ‌ها و علائمی همراه است که در این مطلب به بررسی آن ها می‌پردازیم. پس اگر شما هم از زود تمام شدن لنت ترمز گلایه‌ مندید و یا می‌خواهید از آن پیشگیری‌کنید، این مطلب برای شماست!

زود تمام شدن لنت ترمز

آشنایی با علل زود تمام شدن لنت ترمز

در این قسمت می‌خواهیم به عمده مواردی که می‌تواند سبب کاهش کیفیت لنت در مدت زمان کوتاهی شود و تاثیر مستقیمی بر دیگر لوازم یدکی هایما دارد ، اشاره کنیم. در همین راستا مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل در تمام شدن لنت ترمز عبارتند از:

کیفیت نامناسب و غیراستاندارد بودن لنت

یکی از برجسته ترین فاکتورهایی که در عملکرد لنت و به دنبال آن عمر مفید لنت اثر دارد، کیفیت ساخت است. امروزه و به‌خاطر کاهش هزینه‌ها و همچنین جذب مشتری، بعضاً لنت‌های نامرغوب و بی‌کیفیتی با قیمت ارزان‌تر روانه بازار می‌شود. چنین لنت های تقلبی و بی کیفیتی، زودتر از حد معمول کارایی خود را ازدست می دهند.

موقعیت های پرتنش همراه با اصطکاک

در یک بیان ساده، سایش و اصطکاک را می توان مهمترین عامل در کاهش عمر مفید لنت ها دانست. پس هر شرایط و موقعیتی که سبب ایجاد تنش و اصطکاک پرفشار شود، می‌تواند سبب تسریع در اتمام لنت گردد. ترمزهای ناگهانی، انجام حرکات نمایشی نظیر تیک آف و وزن اضافی خودرو از جمله این شرایط است.

ترمزهای مکرر

یکی دیگر از عوامل کلیدی در زود تمام شدن لنت ترمز، استفاده پی در پی از ترمز است. موقعیت هایی نظیر سربالایی، سرپایینی و ترافیک می تواند این عامل را بسیار پررنگ و تأثیرگذار نماید.

استفاده همزمان از پدال گاز و ترمز

فشردن تؤامان پدال گاز و ترمز، باعث ایجاد فشار اضافی بر لنت ها و اختلال در ترمزگیری می شود. همین امر می تواند سبب سایش لنت ها و به دنبال آن زود تمام شدن لنت ترمز شود. موضوعی که حتی به اشتباه عادت بد برخی از رانندگان به شمار می رود.

رانندگی هیجانی و پرشتاب

رانندگی با سرعت‌های زیاد و به‌ دنبال آن ترمزهای ناگهانی و شتاب‌ زده، زمینه‌ ساز فرسودگی و تمام‌ شدن لنت در مدت‌ زمان کوتاه است. حتی‌ المقدور از رانندگی در چنین شرایطی پرهیز نمایید. در صورت داشتن سرعت‌های بالا نیز پیش از ترمز، سرعت خود را به مرور کاهش دهید و از ترمز ناگهانی بپرهیزید.

شرایط و فرم دیسک ترمز

دیسک ترمز هایما از جمله لوازمی است که با لنت ارتباط مستقیم دارد. در نتیجه هرگونه تغییر در شرایط نرمال آن می‌تواند سبب ایجاد فشار و سایش به لنت شود. نصب نامناسب، کثیف‌ بودن دیسک، وجود ناهمواری و تغییرشکل در دیسک ازجمله موارد مؤثر بر عملکرد دیسک و لنت می باشد.

چسبندگی پیستون های کالیپر

کالیپر ترمز قطعه ای است که با لغزش خود سبب ارتباط و تماس دیسک و لنت ترمز می شود. در نتیجه چسبندگی بیش از حد ناشی از آلوده بودن، سبب اختلال در لغزش می شود. نتیجه آن نیز تماس مداوم و اصطکاک بیش از حد لنت و زود تمام شدن لنت ترمز است.

شرایط جاده و مسیر رانندگی

شاید شما هم در مسیرهای ناهموار و سراشیبی ها، بوی لنت ترمز خودروی خود یا دیگران را احساس کرده‌اید! هرجا که فشار مضاعف و اصطکاک بیش از حد به لنت وارد شود، بستر کاهش کیفیت و آسیب آن ایجاد می‌شود. ترافیک، خصوصاً در شرایط جاده شیب‌دار، مسیرهای ناهموار و پر دست انداز، سرعت‌گیرهای پیاپی و … از موارد اثرگذار است.

عمر مفید لنت ترمز

به‌ طور کلی اندازه دقیق و ثابتی را نمی توان برای لنت ترمز مشخص کرد. چراکه عملکرد و طول عمر مفید لنت ترمز به عوامل متعددی بستگی دارد. کیفیت و مرغوب‌ بودن جنس لنت، شرایط رانندگی، فشار وارده بر لنت، میزان استفاده و … در این زمنیه نقش دارد. در یک نگاه کلی می‌توان انتظار داشت حدود هر 30 تا 60 هزار کیلومتر، لنت‌ها بررسی و درصورت نیاز تعویض‌ شوند. این زمان بسته به نوع لنت و همچنین شرایط استفاده متفاوت خواهد بود.

شدن لنت ترمز

بررسی نشانه های زود تمام شدن لنت

تمام شدن لنت یا لنت خوری معمولاً با نشانه هایی همراه است. علائمی که با مشاهده آن ها می‌توان پیش از بروز حادثه و اتفاق ناخوشایند، نسبت‌ به رفع علت آن اقدام نمود. موارد مهم و قابل توجهی که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

صدای نامتعارف حین ترمز

شنیدن صداهای ناخوشایند و نامتعارف از قبیل جیرجیر، سوت کشیدن، جیغ تیز و … از نشانه‌های بارز آسیب لنت است. در صورت شنیدن چنین صدایی، در اسرع‌ وقت به مراکز فنی معاینه خودرو مراجعه نموده و از سلامت لنت‌ها اطمینان حاصل کنید.

تأخیر در ترمزگیری

با تمام شدن لنت، طبیعتاً عملکرد سیستم ترمز دچار اشکال می شود. یکی از اصلی ترین آن ها نیز تأخیر در ترمز گرفتن و کاهش سرعت است. درصورتی که برای توقف نیاز است تا پای‌ خود را بیش‌ از حد بر پدال‌ترمز بفشارید؛ توصیه‌ می‌کنیم نگاهی به لنت‌های خودرو بیندازید!

کشیده شدن خودرو به یک سمت

ممکن است حین ترمز گرفتن، خودروی شما تمایل به کشیده شدن به یک سمت داشته باشد. در این حالت و در وضعیت نامتعادل ترمزگیری نیز احتمال نقص و آسیب لنت ترمز بی تأثیر نخواهد بود.

تمام شدن لنت

لرزش پدال

از دیگر علائم بارز تمام شدن لنت ترمز، لرزش پدال هنگام ترمز گرفتن و یا احساس عقب رانده‌ شدن پا است. پایین‌ رفتن پدال ترمز بیش از حد معمول نیز در برخی موارد رایج است. در چنین شرایطی، چنانچه احساس‌ می‌کنید نیاز است تا فشار بیشتری به پدال وارد نمایید، آسیب لنت‌ها دور از ذهن نخواهدبود.

کاهش ضخامت لنت ترمز

برخی نشانه های ظاهری نیز حاکی از زود تمام شدن لنت ترمز دارد. کاهش ضخامت لنت، ساییده شدن سطح لنت و همچنین ایجاد شکاف، ترک و نظایر آن از این موارد محسوب می شود. در صورت مشاهده سایر نشانه‌ها، بررسی ظاهری لنت می تواند در تشخیص دقیق‌تر کمک کننده باشد.

روشن شدن چراغ خطر ترمز

در برخی از خودروها، چراغ هشدار تمام شدن لنت یا همان چراغ خطر ترمز درنظر گرفته شده است. این چراغ با روشن شدن، به راننده درخصوص وجود نقص و نیاز به بررسی ترمز و لنت ها هشدار می‌دهد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *