سرامیکی

لنت سرامیکی، فرق و راه تشخیص آن از لنت معمولی

لنت سرامیکی به‌ عنوان یکی از برجسته‌ ترین انواع لنت ترمز با، ویژگی‌ها و مشخصه‌های منحصر به فردی دارد. با پیشرفت تکنولوژی و صنعت ساخت، کارشناسان تولید لوازم یدکی خودرو، به دنبال بهبود کیفیت و کارایی اجزای خودرو هستند. یکی از مهمترین پژوهش‌ها نیز دستیابی به ترکیبات کارآمد و با کمترین نواقص برای تولید لنت ترمز است. در همین راستا، لنت سرامیکی از مهمترین دستاوردهای صنعت ساخت لوازم نوین محسوب می شود. دستاوردی که توانست مزایا و تمایزات مختلفی نسبت به لنت معمولی ایجاد کند. در این خصوص و در این مطلب به بررسی لنت سرامیکی، مزایا و روش‌های تشخیص آن با لنت معمولی می‌پردازیم. پس اگر به دنبال آشنایی با لنت‌های سرامیکی هستید یا قصد خرید آن را دارید، این مطلب را ازدست ندهید!

لنت سرامیکی چیست؟

اصلی ترین ویژگی لنت‌ های سرامیکی، استفاده از سرامیک به عنوان ماده اصلی سازنده لنت می باشد. علاوه بر آن، الیاف مسی برای هدایت حرارتی، از دیگر بخش های تشکیل دهنده لنت سرامیکی است. این نوع لنت‌ ها نزدیک به چند دهه است که ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد فوق‌ العاده‌ای در ترمزگیری دارند و صدای بسیار کمی تولید می‌کنند. از طرفی دیگر آلودگی بسیار کمی تولید کرده و طول عمر بسیار بالایی دارند. همه این موارد باعث شده تا لنت سرامیکی هایما برای کاربردهای مختلف، گزینه اول بسیاری از رانندگان باشد.

لنت سرامیکی با فلزی

مزایای استفاده از لنت سرامیکی

  • کیفیت ساخت بالاتر، با استفاده از مواد متراکم و خوش ساخت
  • تولید صدای بسیار کمتر در قیاس با سایر لنت های ترمز
  • مقاومت سایشی، دوام و طول عمر بالاتر نسبت به لنت های دیگر
  • مناسب برای استفاده های روزمره و شرایط آب و هوایی مختلف
  • عدم تولید گرد و غبار و حفظ سلامت دیگر اجزای سیستم ترمز

فرق لنت سرامیکی با لنت معمولی

شاید از خود بپرسید، تفاوت لنت های سرامیکی با انواع لنت رایج و معمول در بازار چیست؟ یا آنکه لنت سرامیکی چه ویژگی هایی دارد که آن را با لنت معمولی متمایز می کند؟ پاسخ این پرسش ها را در این بخش خواهید یافت.

جنس ساخت لنت ترمز

نخستین و شاید اصلی ترین فرق لنت سرامیکی و لنت معمولی در جنس مواد و متریال به کار رفته است. لنت‌های سرامیکی از سرامیک و الیاف مسی تولید شده‌اند و لنت‌های معمولی از لاستیک، آلیاژهای کامپوزیت فلزی و ….

مقاومت و طول عمر

لنت های سرامیکی مقاومت بسیار بیشتری در برابر سایش و اصطکاک دارند. در نتیجه شرایط عملکردی، تأثیر کمتری در فرسودگی و خرابی لنت دارد. همین عامل باعث افزایش دوام و طول عمر این نوع لنت‌ها نسبت به لنت‌های معمولی گردیده است.

ترمزهای شدید و سنگین

لنت های سرامیکی به خودی خود قابلیت جذب گرمای زیادی ندارند. این عامل سبب می شود تا انتقال حرارت به لنت نرسد. درست است این عامل از داغ شدن لنت جلوگیری می‌کند؛ اما لنت در ترمزهای مکرر و شدید عملکرد خوبی ندارد. لذا تمایز در شرایطی که نیاز به ترمز سنگین و شدید است، دیگر فرق لنت سرامیکی و معمولی می‌باشد.

آلودگی و گرد و غبار

یکی دیگر از تفاوت های بسیار مشخص لنت های سرامیکی و معمولی، میزان گرد و غبار تولیدی است. لنت‌ سرامیکی به دلیل جنس و همچنین ساختار تشکیل دهنده، گرد و غبار به شدت کمی تولید می کند. این امر در تمیز ماندن سیستم ترمز، حفظ دوام و طول عمر بخش های دیگر اثر مثبتی دارد.

اثرگذاری بر سایر اجزای ترمز

لنت ترمز با عملکرد خود، بر بخش های دیگر نظیر روتور، کالیپر و … اثرگذار است. این آسیب و اثرات معمولاً در گذر زمان خود را نشان می دهد. این درحالی است که لنت‌ سرامیکی، با کنترل درجه‌ حرارت و ساختار عملکردی، آسیب بسیار کمتری به اجزای دیگر نظیر روتورها وارد می‌نماید.

میزان سر و صدا

میزان صدای تولیدی ناشی از لنت های سرامیکی بسیار کمتر از لنت های معمولی است. اساساً این عامل یکی از مزیت‌های بارز و کاملاً محسوس لنت‌های سرامیکی به شمار می رود. به بیان دیگر خبری از صداهای نامتعارف در شرایط ترمزگیری با لنت های معمولی نخواهد بود.

زمینه کاربرد

لنت سرامیکی به دلیل کارایی روان، مقاومت سایشی بالا و ایجاد کمترین صدا، برای رانندگی روزانه گزینه بهتری است. از طرفی دیگر لنت های معمولی با مقاومت حرارتی بیشتر برای شرایط ترمزهای سنگین و مسابقه گزینه ایده آل‌تری هستند و دلیل آن داغ شدن لنت ترمز است.

لنت سرامیکی و معمولی

قیمت لنت سرامیکی و معمولی

لنت سرامیکی به دلیل تکنولوژی ساخت و مزایای مختلف، هزینه بالاتری نسبت به لنت های معمولی دارد. هرچند طول عمر بالا و عدم‌ نیاز به تعویض‌ های مکرر و زود هنگام، در دراز مدت لنت سرامیکی را به گزینه‌ ای مقرون‌ به‌ صرفه‌ تبدیل کرده‌ است.

تشخیص لنت سرامیکی از معمولی

نخستین شیوه برای تشخیص لنت معمولی و سرامیکی توجه به ویژگی های ظاهری است. لنت سرامیکی ظاهری پیوسته و پر تراکم دارد. در حالی که لنت های معمولی از نظر ظاهری چند بخشی و چند تکه هستند. داشتن شیار بر روی سطح بدنه برای هدایت بهتر گرد و غبار، از دیگر ویژگی‌های متمایز کننده لنت سرامیکی است. پخ بودن لبه‌ها و کناره‌ های لنت، برای کنترل و کاهش صدا از دیگر نشانه‌ های تشخیص لنت سرامیکی از معمولی است.

تشخیص لنت سرامیکی

برخی گمان می کنند اگر لنتی فلزی نباشد، پس حتماً سرامیکی است. این باور به هیچ وجه درست نیست. چرا که امروزه کارخانه‌ های تولید کننده لنت، لنت‌ های مختلف با ترکیبات متنوعی روانه بازار می نمایند. تغییر درصد خلوص و نوع متریال، نوع لنت را دست خوش تغییر می کند. به عنوان مثال لنت های ارگانیک از لنت‌های نسل جدید هستند. لنت هایی که فلزی نبوده و کیفیت پایین‌ تری از لنت سرامیکی دارند.

لنت سرامیکی از معمولی

لنت سرامیکی بهتر است یا لنت معمولی

انتخاب نوع لنت به شرایط مختلفی بستگی دارد. نوع خودرو، شرایط رانندگی و میزان هزینه از جمله آن‌ هاست. لنت سرامیکی، مزیت های به مراتب بهتری در مقایسه با لنت معمولی دارد. مزیت هایی که آن را به به عنوان لنتی کارآمد و خوش ساخت تبدیل کرده است. از طرفی دیگر برای شرایط ترمزهای پر فشار و آب و هوای بسیار سرد، کارایی کمتری نسبت به لنت معمولی دارد. همچنین هزینه خرید گران تری دارد. لذا انتخاب بهترین لنت با مشورت مراکز فنی تخصصی لوازم یدکی هایما راهکار هوشمندانه ای خواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *